Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Om afdelingen

Steno Diabetes Center Odense (SDCO) har hovedsæde på Odense Universitetshospital, hvor vi varetager ambulant behandling, forebyggelse, undersøgelse og kontrol af diabetes og diabeteskomplikationer.

Diabetes er en kronisk stofskiftesygdom, hvor blodets indhold af sukker (glukose) er højere end normalt. Det høje sukkerindhold skyldes enten mangel på insulin eller nedsat evne til at udnytte det. Insulin er nødvendigt for, at sukker kan komme ind i kroppens celler og blive omsat til energi.

Ubehandlet kan forhøjet blodsukker forårsage alvorlige komplikationer og følgesygdomme. De to mest almindelige former for diabetes er type 1-diabetes og type 2-diabetes.

Fakta om Steno Diabetes Center Odense

 

  • SDCO blev etableret 1. januar 2018 med det mål for øje, at styrke diabetesindsatsen i Region Syddanmark og samarbejdet mellem relevante parter på diabetesområdet, herunder regionshospitaler (partnersygehuse), kommuner og almen praksis.
     
  • SDCO drives og ejes af Region Syddanmark og er støttet af en 10-årig bevilling på 1,4 mia. kr. fra Novo Nordisk Fonden til nye satsninger på diabetesområdet i Region Syddanmark og til nye fysiske rammer på Nyt OUH, som er planlagt at stå klar i 2023.

    Læs denne projektintroduktion for mere information om SDCO-byggeriet.
     
  • SDCO er en del af et nationalt netværk af i alt fem regionale Steno Diabetes Centre og et Steno Diabetes Center i Grønland.

 

 


Siden er sidst opdateret: 11-12-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring