Dette er tekstversionen af OUH begrænser adgangen for pårørende på fynske sygehuse
Klik her for at komme til den grafiske version af OUH begrænser adgangen for pårørende på fynske sygehuse

Forside - Læs op - Sitemap


OUH begrænser adgangen for pårørende på fynske sygehuse


Den 22. september udløb den periode, hvor OUH pga. smittetrykket i Odense iværksatte en række tiltag, der skulle mindske smitterisikoen på Odense Universitetshospitals matrikel.

 

Siden da er flere kommuner på Fyn og i resten af landet røget over observationsgrænsen med en incidensrate på 20, og regeringen har indført en række tiltag frem til 4. oktober.

 

- Vi har ansvaret for nogle af dem, som bliver ramt ekstra hårdt, hvis de bliver smittet med COVID-19, og dem skal vi selvfølgelig passe rigtig godt på. Som situationen ser ud lige nu med et højt smittetryk, bliver vi derfor nødt til at fortsætte med en række ekstra tiltag, som skal være med til at sikre, at vi holder smitten for døren, siger Niels Nørgaard Pedersen, administrerende sygehusdirektør på OUH.

 

På den baggrund har direktionen besluttet at forlænge tiltagene på Odense Universitetshospital frem til og med 4. oktober og udvide dem til OUH's øvrige sygehuse i Svendborg, Nyborg og Ærø:

 

Derudover vil alle afdelinger så vidt muligt udnytte virtuelle muligheder for patientbehandling og pårørende-inddragelse.

 

- Vi har meget stor forståelse for, at det er svært for vores patienter og deres pårørende, og det er en rigtig ærgerlig situation at stå i, for de pårørende har en kæmpe betydning for patienterne. Men vi håber, at både patienter og pårørende har forståelse for, at det desværre fortsat er nødvendigt med ekstra tiltag i den her særlige situation. Og opfordrer til at man holder en tæt kontakt over telefonen, video osv, siger Niels Nørgaard Pedersen, administrerende sygehusdirektør på OUH.
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk